KARAKTER

siberische kat

Behulpzaam en slim

De Siberische kat is heel mensgericht en bemoeit zich met alles en nog wat. Hij helpt je graag met het opruimen van het huis, het uitpakken van de boodschappentassen, het bereiden van een maaltijd en zelfs met het verzorgen van je kinderen!

De Siberische kat is slim; hij weet precies hoe hij zijn zin bij zijn baasjes kan krijgen! Ook reageert de Siberische kat op woorden en woordcombinaties, die vaker worden gebruikt (bijvoorbeeld ‘eten’ of ‘niet doen’). Daarnaast onthoudt de Siberische kat zijn naam en luistert ernaar als hij wordt opgeroepen.Speels

In huis is de Siberische kat meestal rustig, maar heeft wel eens de ‘gekke speelmomenten’ wanneer hij dan behoorlijk tekeer kan gaan. Het gebeurt meestal vroeg in de ochtend en laat in de avond, wanneer de Siberische kat door het hele huis rent, springt en gek doet. Vaak is het na een kwartiertje of half uur weer over. Een apporterende Siberische Kat is geen uitzondering. Het laat zich gemakkelijk allerlei speelkunstjes leren.siberische kat

Nieuwsgierig en sociaal

siberische kat

De Siberische kat is trouw aan zijn baasjes, maar ook nieuwsgierig naar onbekende mensen en dingen. Hij jaagt graag en is op avontuur uit. Om ongelukken te voorkomen wordt het aangeraden de Siberische kat alleen in/op een afgeschermde tuin/balkon of een grote buitenren uit te laten.

De Siberische Kat kan ook prima binnen worden gehouden mits er voldoende mogelijkheden zijn om zijn energie kwijt te raken. Een grote krabpaal en voldoende speelgoed is daarbij onontbeerlijk. Ook een soortgenoot of een ander dier kan geweldig gezelschap voor de Siberische kat vormen. De Siberische kat kan slecht tegen de eenzaamheid en kan beter niet als enige kat gehouden worden.