VOOR DE LIEFHEBBER

KITTENBELEID

Vóór de overdracht


Onze katten worden getest op FIV/FeLV en PKD/HCM. De ouderdieren zijn afkomstig van HCM en PKD vrije lijnen. Wij geven daarom ook garantie op afwezigheid van erfelijke ziektes en aandoeningen.

 

Onze kittens worden vol liefde grootgebracht als volwaardige gezinsleden. Tot de leeftijd van 4 weken verblijven kittens samen met hun moeder in een veilige ruimte, waartoe andere katten geen toegang hebben. Vanaf de leeftijd van 4 weken verhuizen kittens naar de woonkamer waar ze gesocialiseerd worden. Zij wennen dan ook aan andere katten, de tv, stofzuiger e.d. Hierdoor verlaten kittens het nest volledig gesocialiseerd en reageren ze beter op hun nieuwe omgeving.

 

Kittenbezoek is op afspraak mogelijk wanneer kittens 6-7 weken oud zijn. In het belang van de gezondheid van kittens is een eerder kittenbezoek niet toegestaan. Wij verwachten van u dat u op de dag van het bezoek geen andere cattery heeft bezocht. Dit om het gevaar op infectie van de kittens te kunnen beperken.

Ons kittenbeleid zou u  op het eerste gezicht als heel streng kunnen ervaren. Met het beleid willen wij echter de  gezondheid van onze kittens in veiligheid stellen.

WIJ HOPEN OP UW BEGRIP!

Overdracht


De kittens mogen verhuizen wanneer ze 13-14 weken oud zijn en zijn dan volledig ingeënt, ontwormd, vlovrij en gechipt. Bij overdracht heeft elk kitten  een Europees paspoort met de gezondheidsverklaring van de dierenarts en een stamboom van Felikat. Nieuwe baasjes krijgen een leuk kittenstartpakket mee.

 

Wij hanteren een kittencontract. Dit contract biedt bescherming voor zowel onze cattery als toekomstige baasjes. In ons contract is bijvoorbeeld garantie opgenomen op erfelijke ziektes en aandoeningen. Er is tevens een castratie/sterilisatie verplichting opgenomen. Dat betekent dat nieuwe baasjes verplicht zijn om het kitten voor de leeftijd van 7-9 maanden te steriliseren/castreren middels een ingreep. Een tijdelijke/chemische castratie is niet voldoende.

Ná de overdracht


Van de toekomstige baasjes verwachten wij dat ze:

 

-niet als tussenpersoon fungeren voor een ander;

-het aan ons doorgeven als er sprake is van een verhuizing;

-goed voor het kitten zorgen;

-het goede (premiumkwaliteit) voeding aan het kitten geven;

-zorgdragen voor een veilige leefomgeving met voldoende bewegingsvrijheid;

-het kitten niet opsluiten in een ruimte zonder ramen;

-het kitten geen medische zorg ontzeggen als deze nodig is;

-het kitten niet laten ontnagelen.

 

Wij hebben het recht het kitten terug te nemen, indien blijkt dat aan het kitten de nodige zorg is onthouden en er dus sprake is van verwaarlozing of mishandeling.

 

Wanneer nieuwe baasjes, om welke reden dan ook, moeten besluiten het kitten te herplaatsen, geldt er een verplichting om dit eerst aan ons kenbaar te maken. Wij willen de mogelijkheid kunnen hebben als eerste het kitten terug te nemen of een geschikt baasje te vinden.

 

Ook na de overdracht kunt u bij ons terecht voor informatie en advies!

contract